Gegratineerde zalmsteaks met mascarpone
|
Ingrediënten: 4 personen
|
|
Bereiding:
|
35 min.
-
Snij de preiwitten in ringen van ± 1/2 cm.
-
Smelt de boter in een brede kookpot en voeg de preiringen toe.
-
Kruid met peper en zout.
-
Dek af en laat 5 min. op een zacht vuur stoven.
-
Schik de diepgevroren zalmsteaks naast elkaar op de prei.
-
Kruid met peper en zout en giet er het citroensap bij.
-
Dek opnieuw af en laat 15¬min. zachtjes garen.
-
Klop intussen de mascarpone met het ei en de melk tot een gladde mengeling.
-
Neem de zalmsteaks uit de pan en doe 3/4 van het mascarpone mengsel bij de prei.
-
Roer goed om en laat even opwarmen.
-
Schep de prei in een brede, diepe ovenschaal.
-
Leg er de zalmsteaks op en lepel er de rest van de mascarponemengeling over.
-
Laat lichtjes kleuren onder de ovengrill.
Serveer met aardappelpuree of tagliatelle.
|